2015. május 23., szombat

Tiltott ösvényen

Kína szédületes gazdasági fejlődése egyebekben arra is visszavezethető, hogy a vadságában zár(kózot)t kommunista rendszer végül nyitott a világ felé. Ám vannak dolgok, amiktől igen nehéz szabadulni. Például a fanatikus vallás-titalomtól. Még napjainkban is veszélyes küldetés Kínába Bibliát szállítani, azt ott osztogatni, s az Igét terjeszteni. Olyannyira, hogy pár héttel ezelőtt állt bíróság elé a misszió egyik óvatlan (?) tagja, aki a szállodai szobájában felejtette (hagyta?!) a Bibliáját. Ez súlyos bűn ott.

De - hál' Istennek - vannak elszánt emberek, végletekig kitartó küldetések. Íme egy bejegyzés a Bibliát Kínának blogján:

<<Délnyugat-Kína vidékén teherautónk kanyargós görbe utakon navigál, gyönyörű látványban van részünk a hegytetőn, ahova felvezet. A csúcson egy szépséges templom állt. A templom hölgyei ebédet szolgáltak fel nekünk, egyik tál a másik után a finom házi étellel. A pásztor beszélt  hozzánk, tolmácsunk közvetített: "A misszionáriusok száz évvel ezelőtt hozták el erre a hegyre az Isten dicsőítését [gospel]. Csodálkoztunk hogy Isten elfeledkezett volna rólunk? De Isten nem felejtett el bennünket, mert elküldött hozzánk titeket, és ti egy értékes ajándékot hoztatok nekünk!"

Milyen becses volt számomra egy imádság válaszának részese lenni! Milyen kiváltság volt elhozni Isten Szent Igéjét ezeknek az embereknek, akik azt gondolták, Isten tán már elfeledkezett róluk! Alázatosan megrázni a kezüket, s fogadni köszönetüket és hálájukat, hogy Bibliát hoztunk nekik. Micsoda öröm volt Isten munkájának részesévé válni abban a templomban a hegytetőn!

Megtapasztalni Krisztus szeretetét és közösségét a világ egy olyan országában, ahol nagy kincs Bibliát adni, ami egy olyan ajándék nekik, amire égetően szükségük van és akarják - leírhatatlan öröm ez számomra.>>