2015. október 13., kedd

Műemlékek fotópályázata

A Műemlékem webmagazin gazdag tartalommal mutatja be a Kárpát-medence kulturális örökségét a romokon és tornyokon, a földbe rejtett régészeti kincseken, s a bejárható hagyatékokon keresztül. Olvasóit invitálja, hogy túráik és utazásaik során, netán otthoni környezetükben fellelhető értékeket osszák meg a közönséggel. Ennek érdekében fotópályázati kiírásuk egész évre szól: az év minden hónapjában változó témával lehet a regisztrált tagoknak szép fényképeiket közzétenni. A képeket az ugyancsak belépett látogatók tudják értékelni. A hónap győztese minden esetben saját galériát kap.

Ez a verseny a még csekély forgalom miatt talán nem nagy kihívás. Célja viszont lényeges: felhívni a figyelmet a ránk maradt hagyományokra - nem csak az épületeken keresztül, illetve környezetünk megóvására, ápolására, szépítésére.


Az októberi téma: Kincsünk a hagyomány - hagyományőrzés, népi motívumok. Eddig csupán 12 pályázat érkezett, amiket november 7-ig lehet értékelni. Biztosan sok szép kép kerülhet még a platformra!

November ködbe burkolódzik a rendkívüli időjárási körülmények közt, míg több korszak / idősík együttes megjelenítésével múlt és jövő határára állít. Igazán művészi témák ezek, érdemes a felhívás népszerűsítése, az oldal szerkesztőinek bátorítása egy-egy lájkkal, plusszal, regisztrációval, megosztással.

A fotópályázat a fentebb kiemelt szóra klikkelve érhető el.