2015. április 11., szombat

Bátran újíts!

A konyha tökéletes hely a fantázia szárnyalására. S hogy mikor születnek a legjobb ötletek? Természetesen a szűkös időkben.

Palacsintázzunk! Lényegesen olcsóbb, mint a bolti pékáru, tudjuk, mi került bele, s igen jól variálható. Kiadós levessel komplett főétel, tölteléktől függően tea, tej, kakaó mellé remek vacsora. A hagyományos belevalókat meg sem említem, de sósan lehet gombásat, hortobágyi húsosat, káposztásat is tekerni. Vagy...

Végy egy főtt virslit, hosszában felezd el, s a palacsintát mázold meg hozzá illő, neked kedves szószokkal, mártásokkal! Mi ketchup-öt és különleges mustárt választottunk.

A mázolás után még fűszerezhetsz is. Fokhagyma? :)

A virsli ne középen legyen, hanem a kevésbé ragacsos fél felén. Hajtsd rá a két szélét úgy, hogy a nagyobbik oldal felé enyhén szűküljön!

Tekerd fel a maszatosabb rész felé! Ez majd összetapasztja.

Ugye, milyen helyes batyuk lettek? :)

Nos, a helyzet az, hogy finomak is, csudára. Máris el akarnak fogyni. Pedig...

Ha hagysz neki egy-két óra pihenést, sokkal ízletesebb lesz, mivel az ízek összeállnak, s a tészta apró krátereit is kitöltik. Érdemes olyankor elkészíteni, mikor a célszemély még nincs otthon, különben a tökéletességig nem jut el, hiába a látványosság. Aztán pedig...

Amit főztél, edd is meg! Ha marad.. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése