2016. január 10., vasárnap

Ingyenes képzés

A számítástechnika világa rohamosan fejlődik. (Talán a robbanáson már túl van.) De ki tudja a tempót tartani? Pedig... annyira - állítólag - nem is bonyolult, csak hát, ugye, mindenki fél az újtól. Főleg, ha az gyors és okos. A rejtett avagy a felismert, de elbújó tehetségek pedig némileg kell, hogy ilyesmikkel ismerkedjenek, mert ezáltal a világ (s a potenciális vevők köre is!) kitárul. Különösen fotósoknak hasznos az elektronikus tárolás rejtelmeiben elmélyülni kicsit... meg rajzolóknak... meg íróknak... meg filmeseknek... :)

Arról, hogy a Microsoft ingyenes előadásain miről tanulhatunk, a napirend elmondja. A meghirdetett négy előadás ugyanazon tematikára épül, csupán a helyszínek és időpontok változnak. Remélhetőleg ismétlik még, mert a pestiek már lekéstek...
2016. február 9. Győr, Richter János Konferenciaterem
2016. február 17. Debrecen, Lovarda Egyetemi Központ

Napirend


8:00 Érkezés és regisztráció

9:00 Egy kisvállalati architektúra megtervezése
Kezdésként áttekintjük egy kisvállalati IT infrastruktúra tervezéséhez és üzemeltetéséhez szükséges pilléreket. Megismerkedhetsz a klasszikus és a felhőre is építő forgatókönyvekkel, megvizsgáljuk a hardveres (szerver, hálózat és tárolás) alapokat. A minden korszerű, Windows Server alapú rendszerben nélkülözhetetlen címtár (Active Directory Domain Services) tervezéséről, építéséről és üzemeltetéséről is itt kapsz fontos információkat.
Előadó:  Gál Tamás  Datacenter Technical Specialist
44 éves rendszergazda, rendszermérnök, tréner, előadó. 2007 óta - kisebb megszakítással - a Microsoft Magyarország állományában is tevékenykedik, jelenleg adatközpont specialistaként. Ebben a minőségében a hazai Microsoft konferenciák, események, webcastok és webinárok rendszeres előadója, offline és online szakmai anyagok és három szakkönyv szerzője. 2015-ben már 12. alkalommal nyerte el az MVP címet, amely Magyarországon és Közép Európában is egyedülálló teljesítménynek számít. 2011 nyara óta az IQSoft-John Bryce Oktatóközpont informatikai vezetője és egyben vezető trénere is. 1996 óta üzemeltet Windows szervereket, vállalkozása több cég informatikai rendszerének gazdája illetve konzultánsa, így az elmúlt közel 20 évben számtalan IT rendszert tervezett, épített és migrált. Kedvenc szakterületei közé tartozik a Remote Desktop Services, a Hyper-V, a Failover Cluster, a System Center termékek, illetve az Azure IaaS.
10:30-11:00 Kávészünet

11:00-12:30 Klasszikus infrastruktúra felépítése
A második előadásban terítékre kerül minden fontos Windows Server komponens és szerepkör, azaz a teljes, klasszikus infrastruktúra összes építőkockáját a helyére illesztjük. Ebben a szakaszban szó lesz a hálózati megoldásokról és a távoli elérés részleteiről, a jelenleg legfontosabb területnek számító virtualizációról, valamint a magas rendelkezésre állási és katasztrófatűrő megoldásokról.
Előadó: Gál Tamás Datacenter Technical Specialist
12:30-13:30 Ebédszünet

13:30-14:00 Windows 10 és Windows Server 2012 R2 – együtt a legjobb
Górcső alá vesszük a legújabb szerver (Windows Server 2012 R2) és munkaállomás (Windows 10) verziók együttműködését, a Windows 10 bevezetésének a lépéséit, valamint az üzemeltetésének, illetve a frissítési megoldásainak a sajátosságait.
Előadó: Gál Tamás Datacenter Technical Specialist

14:00-15:00 Az első lépések a Microsoft Azure felhőbe
A Microsoft Azure felhőszolgáltatás igénybevételével egy modern vállalti infrastruktúra üzemeltetése egyszerűbb és hatékonyabb, mint gondolnánk. Részletesen elmagyarázzuk a hibrid működés lehetőségeit és feltételeit. A virtuális gépek és hálózatok áttekintése után ismertetjük a magas rendelkezésre állás, a Site Recovery, és a feladatmegosztás által nyújtott lehetőségeket. Az előadás végén kitérünk a modern weboldalak és webalkalmazások bevezetéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó feladatokra és lehetőségekre is.
Előadó:  Király István  MVP, KingSol Kft.
A Kingsol Kft. ügyvezetője, rendszermérnök és Microsoft tréner. 2015-ben Magyarországon elsőként neki ítélték az Azure MVP címet. Elsősorban rendszergazdaként tevékenykedik, szakterülete az Azure mellett a Windows Server és a kliens operációs rendszerek.
15:00-15:20 Kávészünet

15:20-16:20 Az Office 365 bevezetése
Bemutatjuk, hogy milyen szolgáltatásokból áll az Office 365. Megtanulhatod, hogyan kell az előfizetést létrehozni, felügyelni és áttelepíteni az adatokat egy meglevő környezetből. Levelezés, fájlkezelés, azonnali üzenetküldés, elérés mobil eszközökről - ezek megvalósítását is ebben az előadásban mondjuk el.
Előadó:  Zombory Zoltán  MVP, Zomputer Kft.
A Zomputer ügyvezetője, a kezdetektől, 6 éve foglalkozik a Microsoft felhőszolgáltatásaival. Több száz ügyfélnél összesen több mint 50 ezer felhasználó felhős bevezetésében vett részt a világ 25 országában. Rendszeresen tart felhős előadásokat a partnereknek. 2010 óta Office 365 MVP.

16:20-16:50 Miben tud segíteni a Microsoft?
Ebből az előadásból kiderül, miért érdemes vállalati infrastruktúrát a Microsoft termékein felépíteni. Bemutatjuk a vállalati szoftverbeszerzési lehetőségeket, de kitérünk a partnerek számára elérhető programjainkra is. Segítséget adunk ahhoz, hogyan érdemes az itt megszerzett tudást továbbfejleszteni.
Előadó:  Budai Péter  üzletágvezető - nagyvállalati megoldások, szerverek és felhő technológiák
A Microsoft Magyarország vállalati szerver- és felhőmegoldásokért felelős üzletágának vezetője. 2005-ben csatlakozott a Microsofthoz, ahol kezdetben a hazai informatikai szakemberképzés területéért felelt, azon belül a TechNet programsorozat, a TechNet Magazin, valamint az MVP program köthető a nevéhez. A TechDays eseménysorozat előzményeként számon tartott, tízezer informatikust elérő Informatika Tisztán programsorozat ötletgazdája és szervezője. 2009 óta a szervermegoldások termékmenedzsereként, később üzletágvezetőjeként a Microsoft adatközponti és adatplatform termékei, valamint a Microsoft Azure felhőszolgáltatás széleskörű felhasználását segíti elő.

Hogy az MVP minek a rövidítése? No, ezt majd tőlük és ott tessék megkérdezni! :)

Add tovább infó! ;) Ha neked nem, másnak fontos lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése